Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 1-2: Ο δάσκαλος Μπιέλσα σόκαρε το μαθητή Γκουαρδιόλα στο 91'

Η Λιντς έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Premier League, αφού νίκησε με 2-1 μέσα στο "Ετιχάντ" τη Μάντσεστερ Σίτι, παρότι αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες. 

 Η εικόνα διαφέρει ολοκληρωτικά από το σκορ, αφού οι γηπεδούχοι είχαν 29 τελικές προσπάθειες και 7 εκ των οποίων στην εστία, με τα xG να φτάνουν τα δύο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο τελικές προσπάθειες, όλες στην εστία, όλες κατέληξαν γκολ, αλλά τα xG τους ήταν 0,1! 

 Μάλιστα, οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν αυτοί πρυ προηγήθηκαν στο 42ο λεπτό, απέναντι σε μία ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς, αφού ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελε να ξεκουράσει παίκτες ενόψει της ρεβάνς με την Γκλάντμπαχ για τα προημιτελικά του Champions League (2-1 νίκη στο παιχνίδι της Τρίτη στο ίδιο γήπεδο). 

 Ο Φεράν Τόρες ισοφάρισε στο 76', με τους γηπεδούχους να έχουν κάνει μόνο 2 αλλαγές (και να μην κάνουν άλλες), συνεχίζοντας να χάνουν ευκαιρίες, μέχρι να έρθει η "ψυχρολουσία" του Ντάλας στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. 

 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ακέ (58' Γιντογάν), Μεντί (74' Φόντεν), Σίλβα, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Τόρες, Ζεζούς, Στέρλινγκ 

 ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Άιλινγκ, Γιορέντε, Κούπερ, Αλιόσκι, Φίλιπς, Ραφίνια (90+6'), Ντάλας, Ρόμπερτς (63' Κοχ), Κόστα, Μπάμφορντ (45+3' Στρόικ) 

 Επιμέλεια: Κώστας Μπράτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου