Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μαρσέλο Μπιέλσα... ο "Θεός"

Μένει πάνω από πρακτορείο εφημερίδων, βλέπει τα παιχνίδια της Λιντς καθισμένος σε έναν κουβά, από φέτος ο Μαρσέλο Μπιέλσα ή για τους φίλους της Λιντς, ο "Θεός" θα είναι στην Premier League. 




 Ο Μαρσέλο Μπιέλσα εισπράττει 6,8 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο. Μόλις κέρδισε την Championship και πήρε το εισιτήριο για την Premier League. 

 Στο Λιντς είναι πλέον ο "Θεός", δικαιολογημένα. Θα περίμενε κανείς να ζει σε μια βίλα, να έχει ακριβά αμάξια, να έχει σπόνσορες που του δίνουν ρούχα κλπ κλπ Όχι, δεν είναι αυτός ο Μαρσέλο Μπιέλσα!

Η πραγματικότητα του αναμορφωτή της Λιντς Γιουνάιτεντ είναι αρκετά διαφορετική. Μένει σε ένα διαμέρισμα πάνω από ένα πρακτορείο εφημερίδων κοντά στο προπονητικό κέντρο για να πηγαίνει με τα πόδια ως εκεί. 

Φοράει μια τσάντα στην πλάτη και πάντα, μα πάντα, την φόρμα της ομάδας ακόμη και σε μερικά επίσημα δείπνα που τον έχουν καλέσει. Αυτός είναι ο 65χρονος Μαρσέλο Μπιέλσα... πιο γνωστός στην καριέρα του ως "El Loco", ο τρελός δηλαδή αλλά πλέον στο Λιντς είναι ο Θεός. 

 Δεν δίνει αποκλειστικές συνεντεύξεις γιατί το θεωρεί αντί-δημοκρατικό και θεωρεί ότι όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν να μιλάει, να του κάνουν ερωτήσεις. Μιλάει πάντα Ισπανικά και μόνο σε συνεντεύξεις τύπου που έχουν πάντα ενδιαφέρον. 

 Αυτή την διετία δεν ξύπνησε απλά έναν κοιμώμενο γίγαντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά ξύπνησε μια ολόκληρη πόλη. Την συνεπήρε σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι. Έβαλε τους παίκτες του να μαζεύουν σκουπίδια στον δρόμο αντί να προπονούνται. 

Τους ανάγκασε να δεχτούν γκολ σε ματς που προηγήθηκαν χωρίς να τηρούν το Fair Play. Τιμωρήθηκε για κατασκοπεία αντιπάλου με τριακόσιες χιλιάδες Ευρώ, κατασκοπεία την οποία παραδέχθηκε και την χαρακτήρισε ως... σε άλλα κράτη φυσιολογική. 

Για την ιστορία το πρόστιμο το πλήρωσε ο ίδιος, γιατί αυτός "παρήγγειλε" την κατασκοπεία. Ένας ωραίος τρελός! Στην Αγγλία δεν τον γνώριζαν αλλά ήξεραν ότι χάρισε στην Αργεντινή το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό μετά από 52 χρόνια. 

Γνώριζαν ότι έφυγε από την Μαρσέιγ μετά από ένα ματς μετά από διαφωνία με την διοίκηση... για την φυγή του από την Λάτσιο μετά από μόλις δύο ημέρες γιατί αθετήθηκαν υποσχέσεις... για την φυγή από την Λιλ μετά από 13 ματς γιατί ήθελε να πουλήσει την μισή ομάδα... και αν δεν το ήξεραν έμαθαν και το καλύτερο! 

 Όταν οι οπαδοί της Νιούελς εμφανίστηκαν στο σπίτι του μετά από μια συντριβή με 6-0, αυτός απλά άνοιξε την πόρτα. Φορούσε πυτζάμες και κρατούσε μια χειροβομβίδα. Σύμφωνα με τον μύθο τους κυνήγησε στον δρόμο φωνάζοντας : "Θέλετε ακόμα να μιλήσουμε". Οι οπαδοί της Λίντς έχουν τραβήξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια! 

Όταν έμαθαν ότι η διοίκηση πάει στην Αργεντινή για να μιλήσει και να προσλάβει τον Μπιέλσα - σίγουρα διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα - θα κατάλαβαν ότι συμβαίνει το αντίθετο. Αυτός αποφασίζει αν θα τους προσλάβει. Μόλις ανέλαβε... Η ιστορία έγινε θρύλος. 

Ο θρύλος έγινε μύθος και μέσα σε 2 χρόνια και κάτι ο μύθος έγινε Θεός! Είναι κρίμα και άδικο που ένας άνθρωπος του λαού, γιόρτασε σε ένα άδειο γήπεδο το ίσως σπουδαιότερο επίτευγμά του σε συλλογικό επίπεδο, την άνοδο στην Premier League. 

Είναι τέλειο όμως ότι την επόμενη σεζόν αυτό το υπέροχα περίπλοκο μυαλό θα προσπαθήσει, να τα βάλει με τον Κλοπ, τον Πεπ, τον Ζοζέ και τους υπόλοιπους... ...και για να δούμε τότε θα παραμείνει ένας απλός θνητός στο πιο εμπορικό, στο πιο δύσκολο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή θα λυγίσει στην πίεση!

https://www.novasports.gr/podosfairo/premier-league/article/1807951/marselo-mpielsa-o-theos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου