Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Λίβερπουλ - Λιντς 4-3: Σε εκπληκτικό παιχνίδι

Η Λιντς ήταν εκπληκτική στην πρεμιέρα της στην Premier League, όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν επικρατώντας με 4-3 σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Άνφιλντ. Χατ-τρικ πέτυχε ο Σαλάχ. 

 Σε ένα συναρπαστικό αγώνα στο Άνφιλντ για την πρώτη αγωνιστική της Premier League, η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 4-3 της Λιντς. 




Οι γηπεδούχοι στην επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έβαλαν δύσκολα στην Λίβερπουλ. Οι reds βρέθηκαν τέσσερις φορές μπροστά στο σκορ, με την ομάδα του Μπιέλσα να καταφέρνει να βρει απάντηση τις τέσσερις. 

Σε ένα παιχνίδι-ροντέο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πήραν ωστόσο το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μο Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές (4', 33', 88'), ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Φαν Ντάικ (20'). Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Χάρισον (12'), Μπάμφορντ (30') και Κλιχ (66'). 

 ΤΟ ΜΑΤΣ Η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κοχ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Έτσι, στο 4' ο Σαλάχ δεν αστόχησε για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα στο 12ο λεπτό η Λιντς πέτυχε την ισοφάριση, ενώ είχε προηγηθεί ακύρωση γκολ της στο 8'.

 Ο Χάρισον κατέβασε την μπάλα, πέρασε τον Αλεξάντερ Άρνολντ και μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 16' η Λίβερπουλ βρήκε εστία με τον Μανέ από μακριά, αλλά από την αρχή της φάσης ο Ρόμπερτσον ήταν εκτεθειμένος. Στο 20ο λεπτό ο Φαν Ντάικ σημείωσε το δεύτερο γκολ των reds. Ο Φαν Ντάικ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σκόραρε. 

Η απάντηση της Λιντς, ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Ο Μπράμφορντ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Φαν Ντάικ και ισοφάρισε σε 2-2 στο 30'. Η Λίβερπουλ, όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο Σαλάχ έγραψε το 3-2 με ωραίο τέρμα του Αιγύπτιου, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και σούταρε στο αριστερό γάμα της εστίας των φιλοξενουμένων. Στο 58' η Λιντς σκόραρε και πάλι μετά από αυτόγκολ του Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά ο Μπάμφορντ που κυνήγησε τη μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. 

Τελικά ισοφάρισε στο 66ο λεπτό όταν ο Κλιχ βρέθηκε στην αντεπίθεση και έγραψε το 3-3. Στο 79ο λεπτό είχαμε ακόμη ένα γκολ που ακυρώθηκε. Ο Φαν Ντάικ σκόραρε, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το μέτρησε για φάουλ του Τζόουνς στην αρχή της φάσης. Τελικά, το νικητήριο γκολ η Λίβερπουλ πέτυχε στο 88ο λεπτό, από τα έντεκα βήματα. 

Ο Φαμπίνιο κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του στην περιοχή και ο 88' Σαλάχ έκανε το 4-3. 

 Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89' Ματίπ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (66' Τζόουνς) Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (58' Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο. 

 Λιντς (Μπιέλσα): Μεσλιέρ, Άιλινγκ, Κοχ, Στρούζικ, Ντάλας, Φίλιπς, Έλντερ Κόστα, Ερνάντες (62' Ρόμπερτς), Κλιχ (81' Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ (62' Ροδρίγο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου