Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Θυμάστε τις γκολάρες του Αραούχο το '18; Ο Μπάμφορντ έκανε το αγγλικό... remake τους!

Κοντρόλ με το στήθος, σουτ με τη μία με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα στα δίχτυα! Περιγραφή ιδιαιτέρως γνωστή και μάλιστα… ελληνική!

Ο Σέρχιο Αραούχο το είχε κάνει, όχι μία, αλλά δύο φορές, σε δύο σημαντικότατα παιχνίδια. Πρώτα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, τον Φεβρουάριο του 2018, όταν είχε χαρίσει στην ΑΕΚ προβάδισμα δύο τερμάτων, στο 73ο λεπτό. Ένα ματς που τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1 και την «Ένωση» να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όμως, λίγους μήνες αργότερα, θέλησε να το επαναλάβει. Ο Αργεντίνος επιθετικός, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, βρέθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ξανά στην έδρα της ΑΕΚ, αλλά αυτή τη φορά για τις ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος. Σκόραρε ξανά με παρόμοιο τρόπο, όπως και απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ανοίγοντας το σκορ, σε ένα παιχνίδι όπου τελικά οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 3-0.

Ο Πάτρικ Μπάμφορντ, ωστόσο, μάλλον τον είχε… παρακολουθήσει και τον μιμήθηκε σχεδόν τέλεια! Η Λιντς αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Πιτέρμπορο, για τον τρίτο γύρο του FA Cup. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 1-0 και ο Άγγλος επιθετικός, στην αρχή του δευτέρου μέρους, είπε να χαρίσει λίγο θέαμα!

Όπως και ο Αραούχο, κοντρόλαρε και εκτέλεσε με τη μία έξω από την περιοχή, πετυχαίνοντας ένα άκρως εντυπωσιακό γκολ για το 2-0 της Λιντςπου τελικά πήρε την πρόκριση, αρκετά εύκολα (0-3)!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr


 https://www.bnsports.gr/football/articles/654006/thymaste-tis-golares-tou-araoyxo-to-18-o-bamfornt-ekane-to-aggliko-remake-tous-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου