Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Γουλβς – Λιντς 2-4



Η Λιντς πέρασε το πρώτο κομμάτι του ματς δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα πήρε από νωρίς το προβάδισμα, αφού στο 5ο λεπτό ο Νιόντο βρήκε με διπλή προσπάθεια τον Χάρισον στην περιοχή κι εκείνος σκόραρε για το 1-0. Οι «λύκοι» άργησαν, αλλά έβγαλαν αντίδραση και ταχύτητα για να ψάξουν αμέσως την απάντηση. Στο 27ο λεπτό χάθηκε τεράστια... πολλαπλή ευκαιρία για την Γουλβς που ασκούσε πλέον ασφυκτική πίεση στα καρέ του Μελιέ.

Η διάθεση της ομάδας του Λοπετέγκι και η ψυχολογία των «παγωνιών» έκαναν αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι. Η Λιντς παραπονέθηκε για δεύτερη κίτρινη που δεν δόθηκε στον Ντόουσον για γκρέμισμα του Μπάμφορντ εκτός περιοχής, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεμινά βρήκε δίχτυα, όμως ήταν οφσάιντ και δεν υπήρξε ισοφάριση. Και αντ' αυτού η Λιντς πέτυχε δεύτερο γκολ! Από εκτέλεση κόρνερ στο 49' η Γουλβς ξέχασε παντελώς τον Έιλινγκ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά για το 2-0! Απαράδεκτη αμυντική λειτουργία των «λύκων».

Οι γηπεδούχοι στο «Μολινό» άλλαξαν την άμυνα σε τριάδα για να έχουν περισσότερα κορμιά μπροστά και να τα παίξουν πλέον όλα για όλα, αλλά στο 63' η Λιντς έδειχνε να έχει τελειώσει το ματς! Δευτερόπλεπτα μετά την είσόδό του στην αναμέτρηση, ο Κρίστενσεν αφού σώριασε τον Κάστρο και είχε την μπάλα στο δεξί εντός περιοχής, νίκησε τον Σα για το 3-0! Τίποτα όμως δεν τελειώνει πριν το σφύριγμα του ρέφερι και η Γουλβς ξεκίνησε αντεπίθεση! Από έξοδο του Μελιέ και απροσεξία ο Γιόνι με μακρινή λόμπα στο μείωσε για την Γουλβς στο 65', στο 73' ο Κούνια με χαμηλό σουτ ευνοήθηκε από κόντρα για το 3-2 και φυσικά άλλαξε όλη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο!

Οι «λύκοι» δεν σταμάτησαν να επιτίθενται και να προκαλούν... τρόμο στα «παγώνια», μέχρι το 84', όταν ο Γιόνι αποβλήθηκε για κακό χτύπημα στον αστράγαλο του Έιλινγκ. Στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό 4-2 με τον Ροντρίγκο να πλασάρει υποδειγματικά τον Σα, παρά το γεγονός πως η Γουλβς παραπονέθηκε έντονα για φάουλ στον Τραορέ στην αρχή της φάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου