Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Όρθια στο «Ολντ Τράφορντ» η Λιντς

 

Η Λιντς βρέθηκε να νικά με 2-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και το τελικό 2-2 την αφήνει ικανοποιημένη

PREMIER LEAGUE-8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΛΙΝΤΣ: 2-2

Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Μία από τις πιο «προβληματικές» ομάδες στην Premier League πήγε στο «Ολντ Τράφορντ» με υπηρεσιακό προπονητή κι όμως  κατάφερε να φύγει με τον βαθμό και παραλίγο και με το τρίποντο! Ο λόγος για τη Λιντς που αγνοεί τη νίκη από τις αρχές Νοεμβρίου αλλά απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα βρέθηκε να νικά και με 2-0. Από τις αρχές Αυγούστου έχει να χάσει εντός έδρας η ομάδα του Τεν Χαγκ η οποία όμως έχασε έδαφος στο κυνήγι των Σίτι και Άρσεναλ. Από την άλλη ο βαθμός για τη Λιντς ίσως αποδειχτεί χρυσός στο τελικό ταμείο και στη μάχη της παραμονής.

Πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό η Λιντς έκλεψε ψηλά, ο Μπάμφορντ έστρωσε τον Νιοντό κι εκείνος με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τη Λιντς. Στο 11ο ο Ντε Χέα είπε όχι σε κεφαλιά του Στράουκ ενώ στο 17’ ο Βέμπερ έκανε λάθος στην άμυνα, ο Νταλότ έπαιξε γρήγορα για τον Μπρούνο, ο οποίος σέντραρε αλλά ο Γκαρνάτσο αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Στο 26’ ο Μπρούνο Φερνάντες με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Γκαρνάτσο σε τετ α τετ, ο Αργεντινός πέρασε τον Μελιέ, άδειασε τον Έιλινγκ και σούταρε αλλά ο Βέμπερ απομάκρυνε με κεφαλιά ενώ στο 29’ ο Μελιέ είπε όχι σε λόμπα του Ζάμπιτσερ. Στο 31’ ο Μελιέ έβγαλε και το σουτ του Αυστριακού.

Στο 47’ ο Φρεντ έβαλε την κόντρα στο σουτ του Σάμερβιλ και στο επόμενο λεπτό η Λιντς έκλεψε και πάλι ψηλά, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Σάμερβλ που έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Βαράν και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα για το 0-2.

Στο 62ο λεπτό ο Νταλότ σέντραρε από δεξιά και ο Ράσφορντ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά ενώ στο 65’ η εκτέλεση φάουλ του Αάρονσον σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα. Στο 67’ το σουτ του Έιλινγκ πέρασε ελάχιστα άουτ και  στο 70’ το πλασέ του Φερνάντες από κοντά σταμάτησε σε σώματα. Τελικά στο 71’ ο Σάντσο προσπάθησε να αλλάξει με τον Σο, η μπάλα του στρώθηκε στο πέναλτι και με πλασέ έγραψε το 2-2.

Στο 77’ ο βαράν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά μέσα στην καρδιά της περιοχής της Λιντς αλλά ο Μελιέ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο 87’ ο Μελιέ μπλόκαρε μετά από προβολή του Ράσφορντ.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαράν, Σο, Μαρτίνες, Νταλότ (82’ Μαλάσια), Φρεντ, Ζάμπιτσερ (82’ Λίντελεφ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (59’ Πελίστρι), Ράσφορντ Βέγκχορστ (58’ Σάντσο)

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Βέμπερ, Στράουκ (22’ Φίρπο), Άνταμς, Χάρισον (63’ Ρούτερ), ΜακΚένι (90’ Γκρίνγουντ), Μπάμφορντ (63’ Αάρονσον), Σινιστέρα (8’ Σάμερβιλ), Νιοντό (90’  Γιόσεφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου