Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Σάουθαμπτον – Λιντς 0-2: Λιντς από τα παλιά

Δέκατη εκτός έδρας νίκη στην σεζόν για την Λιντς για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Νίκη 2-0 στο Σεντ Μέρις απέναντι στην Σάουθαμπτον.
Οι θύρες άνοιξαν για πρώτη φορά στο Σεντ Μέρις και περίπου οκτώ χιλιάδες θεατές βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Με ενθουσιασμό μπροστά στον κόσμο τους οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο δεύτερο λεπτό αλλά ο Κασίγια σταμάτησε εντυπωσιακά τον Άνταμς. 

Στο 3ο λεπτό ο Άρμστρονγκ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα ενώ στο 17ο λεπτό ο ίδιος πήγε να κάνει δώρο στους γηπεδούχους το γκολ αλλά ο Γουόλκοτ δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο. 

 Μετά το ημίωρο έπεσε ο ρυθμός, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή αλλά αν και είχαν την κατοχή, η Σαουθάμπτον είχε τις ευκαιρίες. 

 Στο 37ο λεπτό ο Άνταμς είδε τον Κασίγια να στέλνει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ από το οποίο μετά από κακή απομάκρυνση του Κασίγια ο Τέλα έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ημίχρονο περιέργως χωρίς γκολ. 

 Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο με την Σάουθαμπτον να απειλεί και τον Γουόρντ-Πράους να στέλνει με φάουλ την μπάλα στο δοκάρι. 

Η Λιντς απείλησε και αυτή με τον Μπάμφορντ να είναι άστοχος στο 50ο και το 58ο λεπτό και σταδιακά πήρε τον έλεγχο του αγώνα. 

 Η Λιντς πήρε το προβάδισμα τελικά με τον Μπάμφορντ στο 73ο λεπτό σε τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Ροντρίγκο. Η Λιντς πέτυχε ένα γκολ που δεν μέτρησε σωστά, πίεσε ψήλα ήταν καλύτερη και μόνο στο φινάλε γύρισε πίσω να προστατεύσει το αποτέλεσμα το οποίο κράτησε. 

 Οι γηπεδούχοι απείλησαν κυρίως με τον Ινγκς όμως, πήραν μεγάλο ρίσκο και το πλήρωσαν με το τελικό 0-2 από τον Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2005/06 η Λιντς νίκησε και στα δύο παιχνίδια της σεζόν την Σάουθαμπτον. 

 Η Λιντς πέτυχε την 10η νίκη της εκτός έδρας φέτος. Τελευταία φορά που είχε διψήφιο αριθμό νικών εκτός έδρας ήταν την σεζόν 1973/74 όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα. 

 Σάουθαμπτον : ΜακΚάρθι – Γουόκερ-Πίτερς, Στίβενς, Βέστεργκαρντ, Σαλίσου – Γουόλκοτ (78′ Ντιαλό), Γουόρντ-Πράους, Άρμστρονγκ, Τζένεπο – Άνταμς (46′ Ινγκς), Τέλλα (70′ Ρέντμοντ) 

 Λιντς : Κασίγια – Ειλινγκ, Γιορέντε (46′ Μπεράρντι), Κούπερ – Ντάλας, Φίλιπς (Στράικ), Αλιόσκι – Ραφίνια, Ροντρίγκο (78′ Ρόμπερτς), Χάρισον – Μπάμφορντ

 Ηλίας Βλάχος novasports


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου