Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Αρτέτα: «Το παιχνίδι με τη Λιντς είναι σαν να πηγαίνεις στον οδοντίατρο»

Η Λιντς του Μπιέλσα ήταν υποδειγματική, ρήμαξε την παραδομένη άμυνα της Άρσεναλ για ένα ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Αρτέτα πήραν με τύχη και περίσσεια θέλησης την πρόκριση (1-0).



Το Κύπελλο Αγγλίας είναι ο μόνιμος σύμμαχος της και αυτό φάνηκε περίτρανα απέναντι στην Λιντς. Η Άρσεναλ, που φέτος έχει συνηθίσει να παίρνει το μίνιμουμ στις περισσότερες περιπτώσεις, βγήκε κερδισμένη και με την πρόκριση στο χέρι στον 3ο γύρο μιας διοργάνωσης που είναι πολυνίκης, ακόμα κι αν δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στο «Emirates».

Ο λόγος, η εκπληκτική αρμάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία για ένα ημίχρονο έδειξε άτρωτη και συνάμα άπιαστη στο επιθετικό μισό, αλλά στο τέλος είδε απλά την αξία της να επιχρυσώνει το σφραγισμένο εισιτήριο των Λονδρέζων στον 4ο γύρο του FA Cup.

Για 45 λεπτά, η Λιντς έδωσε την εντύπωση αριθμητικού πλεονεκτήματος στο χορτάρι. Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν παντού, αναπτύσσονταν με εξαιρετικό ρυθμό και έδειχναν να έχουν εύκολο έργο κόντρα στην Άρσεναλ που πάσχιζε να ορθώσει ανάστημα. Δεκαπέντε τελικές αρίθμησαν οι φιλοξενούμενοι, μαζί με ένα δοκάρι του Μπάμφορντ στο 16', αλλά προδόθηκαν από την αναποτελεσματικότητα τους και την εξαιρετική βραδιά του Μαρτίνες.

Η πελαγωμένη άμυνα της Άρσεναλ, αφού βγήκε αλώβητη από το εφιαλτικό πρώτο μέρος, στο οποίο ο... διακοσμητικός Μεσούτ Οζίλ ακούμπησε την μπάλα μόλις 13 φορές όλες κι όλες, βελτιώθηκε άμεσα. Ο Λακαζέτ είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50' και στο 56' ο Νέλσον έδωσε το προβάδισμα, που σήμανε και το τελικό σκορ, αφού οι παίκτες του Μπιέλσα δεν συμβάδισαν με το άκρως απειλητικό τους πρόσωπο πριν από την ανάπαυλα.

Πλέον, η ομάδα του Αρτέτα θα βρει μπροστά της την Μπόρνμουθ στον 4ο γύρο, ενώ η Λιντς έμεινε εκτός και συγκεντρώνεται στον στόχο της ανόδου, για να αντιμετωπίσει σίγουρα την Άρσεναλ και την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά στην Premier League.

«Προσπάθησα να τους πω με ακρίβεια τι θα αντιμετώπιζαν και μετά από 32 λεπτά είχαμε κερδίσει μία μονομαχία. Άλλάξε την νοοτροπία μας, την επιθυμία μας και την οργάνωση μας στο ημίχρονο και γι' αυτό ήμασταν διαφορετικοί. Έχω δει τη Λιντς να μάχεται απέναντι σε κάθε ομάδα κάθε τρεις μέρες. Ήταν καλό για τους παίκτες μου να μάθουν να υποφέρουν στο γήπεδο. Αν δεν είσαι έτοιμος για τη Λιντς, θα εκτεθείς. Είναι σαν να πηγαίνεις στον οδοντίατρο. Είναι υπέροχη ομάδα και αυτό που έχουν χτίσει είναι πολύ δυνατό» δήλωσε ο Ισπανός προπονητής χαρακτηριστικά.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Χόλντινγκ, Νέλσον (67’ Μαρτινέλι), Γκεντουζί, Τζάκα, Κολάσινατς, Πεπέ (91’ Σάκα), Οζίλ (77’ Γουίλοκ), Λακαζέτ

Λιντς (Μπιέλσα): Μεσλιέρ, Μπεράρντι, Έιλινγκ (78’ Στίβενς), Γουάιτ, Ντάγκλας, Φίλιπς, Χάρισον, Γκοτς (60’ Ντάλας), Κλις, Αλιόσκι (61’ Αλιόσκι), Μπάμφορντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου