Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Τρέλα στον τρελό δεν πούλησε κανείς: το απίθανο σύστημα του Μπιέλσα για να ανεβάσει τη Λιντς (pics)

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της Λιντς και τρελαίνει την Αγγλία με το 3-3-1-3 που δοκίμασε στο φιλικό με την Κάλιαρι.Nαι, τα φιλικά είναι για δοκιμές, αλλά αν κάτι «βγει» εφαρμόζεται και στα επίσημα παιχνίδια.

Και από τον Αργεντινό προπονητή μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα. Αυτός ο φιλόσοφος του σύγχρονου ποδοσφαίρου μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα και να τρελάνει κόσμο.

Όπως έκανε, δηλαδή, στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στους Ιταλούς κι ενώ την προσεχή Κυριακή υπάρχει η σέντρα της Τσάμπιονσιπ με τη Λιντς να καλείται να αντιμετωπίσει τη Μπρίστολ.

Γνωστός για τα... δημιουργικά συστήματά του ο Μπιέλσα συνηθίζει να παρατάσσει τις ομάδες του σε 4-3-3/4-1-4-1, αλλά φαίνεται πως στη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας του μπήκε στο μυαλό μια άλλη διάταξη.

Φυσικά, η βάση και αυτού του συστήματος είναι η ίδια, ωστόσο το 3-3-1-3 είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί στην Αγγλία. Ο 64χρονος προπονητής, ωστόσο, το έχει χρησιμοποιήσει όταν ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Χιλής: τρεις κεντρικοί αμυντικοί, τρεις μέσοι, ένας δημιουργικός μέσος με τρεις επιθετικούς μπροστά του.

Ένα 3-3-1-3 που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε 5-4-1. Σύστημα που δημιουργεί υπεραριθμίες σε συγκεκριμένους χώρους, ώστε να αντιμετωπίζεται η πίεση του αντιπάλου, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Συνεχής κίνηση, περιστροδές και γρήγοροι συνδυασμοί. Αυτό ζητά.

Ο ίδιος ο Μπιέλσα έχει πει ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τα συστήματα της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας τη δεκαετία του 1970, με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του Ρίνους Μίχελς, που παρέτασε τους «οράνιε» σε 4-3-3 και 3-4-3.

Άπαντες τώρα περιμένουν με αγωνία το κυριακάτικο παιχνίδι για να δουν αν τελικά ο Αργεντινός αποφάσισε να υιοθετήσει το 3-3-1-1 ή θα προτιμήσει να μείνει στα... σίγουρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου