Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ασταμάτητη η Λιντς φιγουράρει και πάλι στην κορυφή (video)

Σε μία μαγική βραδιά στο «Έλαντ Ρόουντ» η Λιντς θριάμβευσε με σκορ 4-0 της Γουεστ Μπρομιτς, στο μεγάλο ντέρμπι που άνοιξε την 35η αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ.

Με αυτή τη νίκη της η Λιντς ανέβηκε έστω και πρόσκαιρα στην κορυφή, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν το Σάββατο Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.



Απέναντι σε μία ομάδα που είχε το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στην κατηγορία, μετρώντας μάλιστα 8 νίκες στα 9 τελευταία ματς μακριά από το «Χόθορνς», η Λιντς πρόσφερε στου ςοπαδούς της ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό θέμα και έδειξε έτοιμη για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την Λιντς στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, κατάφερε να προηγηθεί μόλις 16 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη , με ένα πολύ ωραίο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Πάμπλο Ερνάντες. Η Λιντς ήταν πολύ πιο αποφασιστική, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, απέναντι στην ομάδα του Ντάρεν Μουρ, που είχε εμφανέστατα προβλήματα σε όλες τις γραμμές.

Τέσσερις τελικές προς την εστία είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, το δεύτερο με τον Μπάμφορντ στο 28΄με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Η Γουεστ Μπρομ δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου τον Κασίγια και είχε ουσιαστικά μόλις μία φάση στο πρώτο 45λεπτο, ένα μακρινό σουτ του Τζέι Ροντρίγκες που έδιωξε σε κόρνερ ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με την κεφαλιά του Ρόμπσον – Κανού, να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κασίγια, αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι στη Λιντς.

 Με το 2ο προσωπικό του τέρμα ο Μπάμφορντ, έγραψε στο 63΄ το 3-0, για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος στις καθυστερήσεις με τον Αλιόσκι, μετά από ασίστ του νεαρού Σάκλετον που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Γουεστ Μπρομ μετά από 3 συνεχόμενες νίκες επί της Λιντς, με την ομάδα του Ντάρεν Μουρ να μην σκοράρει για πρώτη φορά μετά τις 9 Νοεμβρίου του 2018.

http://www.novasports.gr/podosfairo/agglia/championship/article/440493/astamatiti-i-lids-figourarei-kai-pali-stin-korufi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου