Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πρόστιμο 200.000 λιρών στην Λιντς για την κατασκοπεία της Ντέρμπι!

Η αγγλική ομοσπονδία τιμώρησε με πρόστιμο 200.000 λιρών για την υπόθεση κατασκοπείας πριν την αναμέτρηση με την Ντέρμπι.

Ο Μπιέλσα παραδέχθηκε πως είχε κατασκοπεύσει όλους τους αντιπάλους τη φετινή σεζόν!



Sτην τελευταία προπόνηση της Ντέρμπι πριν την αναμέτρηση με τη Λιντς στις 11 του περασμένου Γενάρη, ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε κάνει "τσακωτό" έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως κατάσκοπος για λογαριασμό των "παγωνιών", όπως παραδέχθηκε αμέσως ο Μαρσέλο Μπιέλσα!

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (18/02), η αγγλική ομοσπονδία τιμώρησε με πρόστιμο 200.000 λιρών την Λιντς για την υπόθεση, ενώ προχώρησε και σε αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που επαναληφθεί το γεγονός.

Ο Σον Χάρβεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της EFL, τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι επιβληθείσες κυρώσεις υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο ενέργειες σαν και αυτή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος προσπαθήσει να επιδείξει ίδια κακή συμπεριφορά στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Leeds United για τη βοήθειά της να λυθεί η συγκεκριμένη υπόθεση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα γεγονότα αυτής της συγκεκριμένης περίπτωσης δεν ήταν αυτά που θα περίμενε κανείς και είναι αδύνατο να έχουμε ένα συγκεκριμένο σύνολο κανονισμών που θα ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς, οπότε η συγκεκριμένη κατηγορία υπάγεται σε έναν γενικό κανονισμό.

Η EFL έχει αποδείξει ότι θεσπίζει τις κατάλληλες διατάξεις για την προστασία των διοργανώσεων της, με κανονισμούς που έχουν εφαρμογή σε όλους τους συλλόγους". Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαρσέλο Μπιέλσα όχι μόνο παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή το γεγονός, αλλά δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει κατασκοπεύσει όλους τους αντιπάλους της Λιντς τη φετινή σεζόν!

Επιπλέον, προχώρησε σε μια 70λεπτη ενημέρωση στα ΜΜΕ, προκειμένου να τους εξηγήσει τον τρόπο που κατασκοπεύει και αναλύει τον εκάστοτε αντίπαλο…

Επιμένοντας ωστόσο πως δεν έχει παραβιάσει κανέναν απολύτως κανονισμό. "Δεχόμαστε την ποινή, αν και δεν παραβιάσαμε κανέναν κανονισμό.

Απολογούμαστε για το γεγονός πως δράσαμε με τρόπο που εκπίπτει από την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σοβ Χάρβεϊ και την EFL για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Η συγκέντρωση μας τώρα μπορεί να επιστρέψει σε καθαρά αγωνιστικά θέματα", ήταν η ανακοίνωση της Λιντς.

Όπως φαίνεται υπάρχει ένα κενό νόμου για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και οι τελευταίες πληροφορίες από το Νησί θέλουν την αγγλική ομοσπονδία να προσθέτει στη νομοθεσία της έναν νέο κανονισμό, που θα είναι ξεκάθαρος αναφορικά με περιπτώσεις κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου