Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η Λιντς πρότεινε τη δημιουργία Premier League 2

Ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Αντρέα Ραντριτσάνι, πρότεινε τη δημιουργία μίας νέας δεύτερης κατηγορίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο για την αύξηση των εσόδων στις ομάδες εκτός της Premier League.



Ο Αντρέα Ραντριτσάνι, σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Championship, τη σημερινή δεύτερη κατηγορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν παρέχει αρκετά χρήματα για να υποστηρίξει τους συλλόγους που επιδιώκουν να προβιβαστούν στην κορυφαία κατηγορία.

«Δεν είναι βιώσιμο να παραμείνεις στο πρωτάθλημα …

 Τα λίγα χρήματα που έρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, επειδή έτσι είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται σε 72 ομάδες, ίσως είναι κάτι που χρειάζεται να επανεξετασθεί», είπε συγκεκριμένα στο Summit Business Leaders Sport.

«Σκεφτείτε, με άλλο τρόπο, να δημιουργήσετε μια Premier League 2 ή κάτι άλλο που μπορεί να είναι βιώσιμο ακόμα και για ποιον δεν ανεβαίνει στην Premier League», πρόσθεσε.

Το 2017, η αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, υπέγραψε μια συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 600 εκατομμυρίων λιρών ή διαφορετικά 686,77 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται μεταξύ όλων των 72 συλλόγων μελών της αγγλικής Football League.

Ο Ραντριτσάνι πάντως δήλωσε, ότι εξακολουθεί να φιλοδοξεί να προβιβαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ με την Λιντς.

www.to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου