Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οταν η Λίντς ήρθε στο Καραισκάκη (Video)


Πριν από 46 χρόνια (5 Αυγούστου 1972) οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από καταπληκτική εμφάνιση, έφεραν ισοπαλία 2-2, με την κυπελλούχο Αγγλίας Λιντς στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο αγώνας έγινε ενώπιον 35.000 θεατών, που παρότρυναν και χειροκροτούσαν – τότε – τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι ήταν φιλικό και ο τεχνικός ηγέτης της πειραϊκής ομάδας, Λάκης Πετρόπουλος, δοκίμαζε την ενδεκάδα που θα… δρομολογούσε για την ποδοσφαιρική σεζόν 1972-1973. Ο Ολυμπιακός είχε στην ομάδα του Νοτιοαμερικανούς και Γάλλους ομογενείς ποδοσφαιριστές, αλλά στον αγώνα με την κυπελλούχο Αγγλίας Λιντς, δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Τριαντάφυλλος, Βιέρα, Νικολάου, Γκλέζος.

Ο αθλητικός Τύπος, το ραδιόφωνο και η ελληνική τηλεόραση αλλά και οι απεσταλμένοι του BBC και μεγάλων εφημερίδων της Αγγλίας με κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκαν στην ποιότητα του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0 αν και οι δύο ομάδες έχασαν εντυπωσιακές ευκαιρίες να πετύχουν γκολ, με πρώτον (χαμένο) τον Ολυμπιακό. Στο β" ημίχρονο το πρώτο δεκάλεπτο υπήρξε άκαρπο. Το σκορ άνοιξε στο 63′ με καταπληκτικό γκολ του Λοσάντα. Είχε προηγηθεί θαυμάσιος συνδυασμός Γιούτσου – Αργυρούδη και μπαλιά ακριβείας στον πρώην άσο της Πενιαρόλ.

Μέσα σε θύελλα ενθουσιασμού οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν το επιθετικό παιχνίδι. Οι Άγγλοι όμως, εφτά λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν, ισοφάρισαν με έξυπνο γκολ του Πολ Μέιντλι (70′) ο οποίος με γρήγορη ενέργεια «άδειασε» την άμυνα του Ολυμπιακού και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πολέττι. H Λιντς μετά την ισοφάριση εξακολούθησε να πιέζει τον Ολυμπιακό και ο Τζόουνς (73′) με κεφαλιά δίνει την πρωτοπορία στο σκορ για τους Άγγλους. Σιγή από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αλλά οι παίκτες εντείνουν τις προσπάθειες και κατορθώνουν να ισοφαρίσουν στο 75′.

Ο Δεληκάρης με θεαματική ενέργεια πέρασε στην άμυνα των Άγγλων τροφοδότησε τον Παπαδημητρίου που με δυνατό σουτ ισοφάρισε. Ο διαιτητής Πρωτονοτάριος ήταν πολύ καλός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πολέττι, Γκαϊτατζής, Περσίδης, Κουρέας, Αγγελής, Συνετόπουλος, Γιούτσος, Δεληκάρης, Αργυρούδης, Λοσάντα, Παπαδημητρίου (80′ Βασιλόπουλος, 79′ Παμπουλής).

ΛΙΝΤΣ: Χάρβεϊ, Ριντ, Τζέρι, Μπνέρμερ, Τζάκι Τσάρλτον, Χάντερ, Λόρινελ, Μέιντλι, Τζόουνς, Τζάιλς (80′ Γιόραθ).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου