Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Η συγγνώμη του Μπιέλσα στον Κρέσπο άργησε... δύο δεκαετίες

Ποτέ δεν είναι αργά, λένε, με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να ζητάει συγγνώμη από τον συμπατριώτη του Ερνάν Κρέσπο, για γεγονότα που συνέβησαν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Αν και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, ο τεχνικός καθοδηγητής της Λιντς, Μαρσέλο Μπιιέλσα, απολογήθηκε για την προ 20ετίας συμπεριφορά του απέναντι στον τότε παίκτη του, Ερνάν Κρέσπο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας συγγνώμη.

"Είχα την τύχη να προπονώ έναν σπουδαίο μεσοεπιθετικό, τον Κρέσπο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής πολύ γενναιόδωρος. Τον είχα δύο φορές, τη μία όταν ακόμα ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης και την άλλη όταν είχε πια ωριμάσει. Στην πρώτη περίπτωση θυμάμαι ότι του είχα πει ότι ήδη τον θεωρούσα ώριμο παίκτη, αλλά του έλεγα ψέματα. Προσπαθούσα να τονώσω την αυτοπεποίθησή του αποδίδοντάς του ένα χαρακτηριστικό, το οποίο ήξερα ότι δεν διέθετε.

Με το πέρασμα των χρόνων, ωρίμασε πραγματικά. Και του είπα ότι είναι ένας παίκτης διαφορετικός. Αυτός απόρησε και κατάλαβε ότι τον είχα κοροϊδέψει την πρώτη φορά. Δεν του ζήτησα συγγνώμη, δεν με συγχώρεσε και έχει δίκιο".

Η "αλεπού" των πάγκων που βρίσκεται στον προπονητικό θώκο των "παγωνιών" από τα μέσα Ιουνίου του 2018, βγάζοντας τα προς το ζην στο Νησί, δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στους γονείς νέων ποδοσφαιριστών, συμβουλεύοντάς τους να μην διαπράξουν το ίδιο λάθος. "Λέω αυτή την ιστορία για να του ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Αν οι γονείς έχουν ένα παιδί και θέλουν να του πουν ψέματα για τις ικανότητές του, τότε μπορεί στιγμιαία να λύσουν ένα πρόβλημα. Εγώ έκανα αυτό το λάθος με τον Κρέσπο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 63χρονος κόουτς, που στο παρελθόν έχει προπονήσει -μεταξύ άλλων- την "αλμπισελέστε" (1998-2004).

Μερικές φορές η συγγνώμη είναι πιο άσχημη από την ενοχή, αναφέρει μία αραβική παροιμία, με τον Μπιέλσα να ξορκίζει τις ενοχές που τον διακατείχαν αναφορικά με τον άλλοτε παίκτη του.

https://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου